Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 200 g
jajko 3 szt
feta 250 g
cebula biała 1 szt
mąka 3 łyżki
pomidory krojone z puszki 5 łyżek
mozzarella 1 kulka
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1 płaska łyżeczka
oregano 1 łyżka
papryka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z fetą

Z 250 g mąki,margaryny i jednego jajka zagnieść ciasto z dodatkiem szczypty soli.Ciasto rozwałkować i wylepić nim formę do tarty(ja mam szklana więc nie wymaga natłuszczania).Ciasto nakłuć na dnie widelcem i wstawić na 30 minut do lodówki.Potem ciasto podpiec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15 minut.W tym czasie cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Fetę zmiksować z dwoma jajkami.Do masy dodać czosnek i oregano,podsmażone warzywa,pomidory krojone i mąkę.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na podpieczone ciasto.Na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę.Piec ok 30 minut na 180 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 19.02.2014 16:22
na pewno smaczna :)
Mati13 11.02.2014 19:34
na pewno pyszna
Dorota59 02.12.2013 07:55
smakowita :)
Klausia 03.10.2013 23:02
ciekawa propozycja na przekąskę :)
marzencia2007 02.10.2013 10:47
wygląda świetnie
malaczarna23 19.04.2013 08:46
pycha,zjadłoby sie
Mysiunia 03.03.2013 17:30
Dziękuję za zgłoszenie - przepis został przyjęty do konkursu :)
Laila2786 01.03.2013 13:42
pyszności, fajne smaki
Ania321 01.03.2013 12:03
chętnie bym sobie zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak