Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z fasolą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 250 g
masło 150 g
woda 5 łyżek
papryka szczypta
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
fasolka szaragowa 200 g.
śmietana 12% 200 ml.
żółtko jajek 3 szt.
ser żółty 100 (tarty)
papryka czerwona 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z fasolą

Z mąki, masła, wody, papryki i przyprawy zagnieść ciasto i wyłozyć nim naczynie do tarty. Fasolkę ugotować i odcedzić. Wyłożyć na ciasto. Na nią skroić plasterki papryki. Całość polać sosem z żółtek, śmietany i sera żółtego. Zapiec w piekarniku 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 06.03.2013 15:29
pychotka!!!!
zuzanna_z 18.06.2012 12:38
smaczne
Beata73 01.10.2010 17:46
robiłam wczoraj i wyszła pysznie!
buksiak12 29.09.2010 11:58
fajnie
Beata73 27.09.2010 17:17
super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak