Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z dżemem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 10 dag
cukier 30 dag
jajko
sólsz szczypta
jabłka 1 kg
cukier
dżem truskawkowy
kakao
woda zimna 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z dżemem

Zagnieść ciasto z podanych składników, do połowy dodać odrobinę kakao, aby zmienić kolor, odstawić w zimne miejsce na ok.30min.
W między czasie obrać, potarkować jabłka, zasypać odrobiną cukru, odsączyć sok.
Następnie rozwałkować większość część ciasta, włożyć do lekko natłuszczonej formy, nakłuwając widelcem w kilku miejscach.
Na cisto wyłożyć wcześniej starkowane jabłka, a na nie posmarować dość dużą ilość dżemu. Całość "przykryć" ciastem, w/g własnego uznania. Piec 45min, w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.07.2014 21:54
bardzo fajna
Margo1 06.07.2014 12:12
lubię taką tartę
caralajna 24.01.2014 18:55
boska tarta, mniam
Ewelina38 25.09.2013 14:12
przepysznie wygląda i te warkoczyki.... cudo :)
Gracer 16.07.2013 19:42
fajne warkoczyki nigdy mi takie nie wychodzą
Pyszota 16.07.2013 19:40
super tarta
Renata9 16.07.2013 19:29
pyszna tarta
ana00 16.07.2013 19:01
@Konczi 180 stopni, ok 45min
halina17 16.07.2013 18:58
Ładna tarta.
Konczi 16.07.2013 18:37
w jakiej temperaturze i ile czasu piekłaś tę cudną tartę ? :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak