Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym

Tarta z dwiema szynkami i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    300 g
  • szynka

    100 g szwarcwaldzkiej
  • szynka

    100 g serrano
  • ser pleśniowy niebieski

    100 g
  • cebula

    2 szt
  • śmietana kremówka

    2 łyżki
  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • Kminek mielony Prymat

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę pokroiłem na cienkie , wąskie paski , krótko smażyłem na patelni , aż była chrupka.
Obraną cebulę pokroiłem w piórka i zeszkliłem na tłuszczu pozostałym po smażeniu szynki.
Śmietankę wymieszałem z przyprawami.
Formę do tarty wylepiłem ciastem, nakłułem ciasto widelcem.
Rozłożyłem szynkę , na nim cebulę i pokrojony w plasterki ser oraz kapary jabłkowe.
Polałem śmietaną. Piekłem 15 minut w 230 stopniach C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 11.06.2015 11:19
brzmi smakowicie
Maridka19 11.06.2015 11:01
Pyszne danie :)
ilka01 11.06.2015 09:47
pychota :)
bertpvd 11.06.2015 09:36
piękna tarta :)
as28 11.06.2015 09:36
bardzo fajna tarta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat