Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka pszenna
1/2 szkl -
mąka krupczatka
1 szkl -
śmietana 18 proc
6 łyżek -
margaryna
125 gram -
sól
szczypta
Farsz
-
cebula
2 szt -
cukinia
1 szt -
grzyby leśne
300 gram -
sól do smaku
Sos śmietanowy
-
śmietana 18 proc
1 szkl -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
jajko
2 szt -
sól i pieprz
-
ser żółty
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania TARTA Z CUKINIĄ I MAŚLAKAMI
2/ Schłodzone ciasto podpiec w nagrzanym piekarniku ok 190 stopni na lekko złoty kolor (ok 15 min). Na podpieczone ciasto wyłożyć podsmażone grzyby a wierzchu ułożyć plasterki cukinii. Składniki na sos wymieszać, zalać nim wierzch tarty. Ponownie wstawić do piekarnika i piec ok 15 min aż sos się zetnie a brzegi ciasta staną się solidnie złote.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się