Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta młoda
1 -
pieczarki
1/2 kg -
ciasto francuskie
1 płat -
jajko
1 -
mleko
1/2 szklanki -
ser żółty
10 dkg -
sól
-
pieprz
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Sól czosnkowa jodowana Prymat
-
Kolendra cała Prymat
-
masło
10 dkg -
marchew
1
Przepis i sposób przygotowania Tarta z ciasta francuskiego z kapuściano-pieczarkowym nadzieniem do barszczyku
Kroki postępowania
Doprawiamy solą,pieprzem i kolendrą.
Jak zmięknie dodajemy łyżkę masła,oprószamy łyżką mąki,mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą,pieprzem i sola czosnkową.
W szklance mieszamy mleko z jajem i startym serem,doprawiamy do smaku i wylewamy na wierzch tarty.
Komentarze (4)