Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z cebulą i oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 300 g
jajko 3 szt
cebula 500 g
olej do smażenia
ser feta 150 g
oliwki czarne Smak 10 szt
oliwki zielone Smak 10 szt
kminek Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z cebulą i oliwkami

Oddzieliłem białka od żółtek. Obraną cebulę posiekałem w grubą kostkę. Zeszkliłem na oliwie, a gdy przestygła dodałem rozdrobnioną widelcem fetę, żółtka, poprzekrawane na pół oliwki, sól i pieprz.
Z białek ubiłem pianę, delikatnie połączyłem z masą. Ciastem wylepiłem formę do pieczenia tart, nakłułem widelcem. Na cieście rozłożyłem farsz. Z reszty ciasta uformowałem wąskie paski, ułożyłem je na farszu tak, by tworzyły kratkę. Posypałem kminkiem. Zapiekałem w temperaturze 180 stopni C 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 10.09.2016 23:08
Pewnie smakuje rewelacyjnie:)
mysza75 10.09.2016 15:38
jaka fajna tarta
olkaaa 10.09.2016 15:15
brzmi ciekawie
justynkag 10.09.2016 12:44
Smakowicie się prezentuje
trufelek 10.09.2016 12:29
Super pomysł! :) Chętnie wypróbuję.. .:)
Konczi 10.09.2016 12:03
Kocham oliwki .. połączenie z cebulą? To jest pyszne :) Chociaż ostatnio ciasto francuskie do mnie nie przemawia to farsz na wielką 5 z + :)))
Motorek 10.09.2016 10:12
bardzo dobra
KORAL 10.09.2016 10:08
Fajna tarta :)
mirosława4 10.09.2016 07:29
pożywne danie
Franciszek 10.09.2016 00:36
dobra tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak