Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem, poziomkami, truskawkami i prażonymi migdałami
Z mąki, margaryny, jaj, miodu, cukru i wanilii zagniatamy ciasto, ja robiłam bez proszku do pieczenia, jest bardziej twarde.
Dzielimy na 2 części, jedną wkładamy do zamrażarki na 30min.
Jedną częścią wylepiamy foremkę do tarty u mnie 30cm.
Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.
Na surowe ciasto w foremce wykładamy chłodny budyń, na to dajemy pokrojone owoce, można je lekko oprószyć mąką ziemniaczaną, na wierzch ścieramy drugą część ciasta i posypujemy podprażonymi płatkami, wystarczy je na 1-2 min. wrzucić na suchą patelnię.
Pieczemy o 1h w tem 180st, na górę dobrze jest dać w połowie pieczenia folię aluminiową, by się nie przypaliła za bradzo, ale to zależy od piekarnika.