Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z budyniem i borówkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
szczypta soli
mleko 40 ml
mąka 1 180 g
cukier puder 1/2 łyżeczki
borówki
budyń waniliowy
galaretka żółta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem i borówkami

Wszystkie składniki na spód zagniatamy razem , ciasto owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 30 minut . Formę do tarty o średnicy 25 cm , wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Wyłożyć ciastem i zapiekać w piekarniku w temp . 200 C około 30 minut . Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu wyłożyć na wystudzone ciasto i posypać umytymi i osuszonymi borówkami. Wierzch można polać żelatyną lub rozpuszczoną tężejącą galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 19.06.2013 09:49
Wygląda smacznie
RenataZ-et 27.04.2013 21:06
bardzo apetyczna tarta
Grazyna0211 01.02.2013 18:07
świetny deser
adam1f 21.12.2012 00:35
dobra
Iwusia 09.09.2012 21:32
bardzo fajna tarta
kupiska 14.08.2012 12:59
Ładnie wyglada...
Wafelek2601 13.08.2012 00:12
Pyszna!
Cukiereczek13 12.08.2012 11:13
uwielbiam tarty z borówkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak