Tarta z budyniem i borówkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    150 g
  • szczypta soli

  • mleko

    40 ml
  • mąka 1

    180 g
  • cukier puder

    1/2 łyżeczki
  • borówki

  • budyń waniliowy

  • galaretka żółta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na spód zagniatamy razem , ciasto owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 30 minut . Formę do tarty o średnicy 25 cm , wysmarować masłem i posypać bułką tartą . Wyłożyć ciastem i zapiekać w piekarniku w temp . 200 C około 30 minut . Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu wyłożyć na wystudzone ciasto i posypać umytymi i osuszonymi borówkami. Wierzch można polać żelatyną lub rozpuszczoną tężejącą galaretką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 19.06.2013 09:49
Wygląda smacznie
RenataZ-et 27.04.2013 21:06
bardzo apetyczna tarta
Grazyna0211 01.02.2013 18:07
świetny deser
adam1f 21.12.2012 00:35
dobra
Iwusia 09.09.2012 21:32
bardzo fajna tarta
kupiska 14.08.2012 12:59
Ładnie wyglada...
Wafelek2601 13.08.2012 00:12
Pyszna!
Cukiereczek13 12.08.2012 11:13
uwielbiam tarty z borówkami :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat