Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z budyniem
Kroki postępowania
Jak budyń ostygnie ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno. Pomału łączymy budyń ze śmietaną.
mąka pszenna | 180 gram |
cukier | 50 gram |
masło | 100 gram |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 450 ml |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
śmietana kremówka | 250 ml |
borówka amerykańska | 250 gram |
maliny świeże | 200 gram |
brzoskwinia | 1 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: