Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z borowkami grzechu warta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
masło 120 gram
cukier puder 50 gram
biała czekolada 1 tabliczka
skórka z cytryny
borowiki 1 garść
serek mascarpone 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z borowkami grzechu warta

Z przesianej mąki, masla i cukru pudru wyrabiamy ciasto, mozemy dodac wody w razie potrzeby. Odkladamy do zamrazalnika na minimum 30 minut, w miedzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Ciasto wykladamy na wysmarowana tluszczem tortownice i nakluwamy widelcem, pieczemy az do zlotego koloru ciasta. Serek mascarpone mieszamy z rozpuszczona czekolada, rozkladamy na upieczonym ciescie a na samej gorze ukladamy owowce. Posypujemy starta skorka z cytryny i wkladamy do lodowki na 1 godzinke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 21.01.2014 09:36
wygląda przepysznie
Pani Domu 12.01.2014 11:26
z chęcią bym zgrzeszyła
Dorian 11.01.2014 12:02
smaczna tarta
treonina 03.01.2014 12:45
jestem ciekawa jak smakuje
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 12:38
Ciekawy przepis
norweska20 03.01.2014 11:30
smakowicie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak