tarta z białą kiełbasą i cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    300 g
  • margaryna

    125 g
  • woda

    50 ml
  • sól

  • pieprz

  • tymianek posiekany

  • boczek wędzony

    100 g
  • kiełbasa biała

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    5 sztuk
  • ser żółty

    50 g
  • jajko

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zagniatamy z margaryną, wodą i przyprawami. Blachę smarujemy tłuszczem i wykładamy ciasto. Nakłuwamy je i wkładamy do piekarnika na 25 minut na 180'C.
Na patelni podsmażamy boczek pokrojony w drobną kostkę, dodajemy pokrojoną kiełbasę, pieczarki i cebulę. Całość smażymy ok. 10 minut. Do miski wbijamy 2 jajka, starty ser, tymianek i przyprawy. Dodajemy podsmażone składniki i całość mieszamy. Masę wykładamy na podsmażone ciasto i do piekarnika na 15 minut na 180'C.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula191919 22.10.2015 20:04
oj spróbowałabym tak kawałeczek
w mojej kuchni 02.10.2015 09:15
pyszne jedzonko
Jumper123 02.10.2015 09:05
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat