Tarta szpinakowo - serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    1 kg
  • mąka

    3 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • ser plaśniowy

    250 gram
  • śmietana

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto kruche: 200 gram mąki,2 żółtka, 120 gram masła, szczypta soli.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię i schładzać 15 minut.Po tym czasie rozwałkować ciasto i wylepić nasmarowaną formę do tarty i nakłuć widelcem.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 250 st.C na kilka minut,aż ciasto się zrumieni.Wyjąć i wystudzić.Szpinak posiekać,podsmażyć na patelni,dodać śmietanę,czosnek,pokruszony ser,mąkę i doprawić do smaku pieprzem i solą.Wymieszać i jeszcze chwilkę podgrzewać.Gotowy farsz wyłożyć na wystudzone ciasto i zapiekać jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 01.11.2013 18:26
Zapowiada się super
Bernadeta1 19.01.2013 09:53
bardzo smaczne
Motorek 02.11.2012 15:32
super
Krystyna32 22.09.2012 10:12
extra
Rybciia 26.04.2012 13:34
smaczna :-)
misia53 29.08.2011 17:17
do zrobienia....
Justa32 16.07.2011 19:37
super
smakoszek 09.07.2011 22:03
pyszna
IZABELA29 29.05.2011 10:25
pewnie smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat