Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta szpinakowo - serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 1 kg
mąka 3 łyżki
czosnek 4 ząbki
ser plaśniowy 250 gram
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szpinakowo - serowa

Ciasto kruche: 200 gram mąki,2 żółtka, 120 gram masła, szczypta soli.Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Zawinąć w folię i schładzać 15 minut.Po tym czasie rozwałkować ciasto i wylepić nasmarowaną formę do tarty i nakłuć widelcem.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 250 st.C na kilka minut,aż ciasto się zrumieni.Wyjąć i wystudzić.Szpinak posiekać,podsmażyć na patelni,dodać śmietanę,czosnek,pokruszony ser,mąkę i doprawić do smaku pieprzem i solą.Wymieszać i jeszcze chwilkę podgrzewać.Gotowy farsz wyłożyć na wystudzone ciasto i zapiekać jeszcze 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.11.2013 18:26
Zapowiada się super
Bernadeta1 19.01.2013 09:53
bardzo smaczne
Motorek 02.11.2012 15:32
super
Krystyna32 22.09.2012 10:12
extra
Rybciia 26.04.2012 13:34
smaczna :-)
misia53 29.08.2011 17:17
do zrobienia....
Justa32 16.07.2011 19:37
super
smakoszek 09.07.2011 22:03
pyszna
IZABELA29 29.05.2011 10:25
pewnie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak