Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta szparagowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 400 gram
margaryna 120 gram
woda 4 łyżki
śmietana 12% 150 gram
oregano 2 łyżeczki
szparagi 6 szt
papryka czerwona 1/2 szt
jajko 1 szt
boeczek 6 plasterków
żółty ser starty 2 garści

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta szparagowa

Kroki postępowania

1
Margarynę rozpuszczamy na rondelu. Każdy plasterek boczku kroimy na 4 części i podsmażamy.
Mieszamy rozpuszczoną margarynę z mąką, ugniatamy ciasto, wykładamy nim blachę do tarty. I pieczemy 10 minut w 180 st.
Krok 1 - Tarta szparagowa foto
2
Mieszamy w miseczce śmietanę, jajko, oregano oraz paprykę słodką.
Krok 2 - Tarta szparagowa foto
3
Masę śmietanową wylewamy na ciasto. Kroimy paprykę w plastry i układamy serce.
Krok 3 - Tarta szparagowa foto
4
Szparagi kroimy w plasterki, paprykę w kostkę, wszystko to razem z boczkiem wykorzystujemy do utworzenia wzorka na tarcie.
Krok 4 - Tarta szparagowa foto
5
Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni i zajadamy z ukochaną osobą :)
Krok 5 - Tarta szparagowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 03.06.2013 20:11
tarta grzechu warta :) mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak