Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
30 dag -
masło
20 dag -
sól
0,25 łyżeczki -
seler naciowy
3 gałązki -
starty ser mozzrella
8 dag -
starty ser mazdamer
8 dag -
mleko
0,5 szklanki -
jajko
1 szt -
sól
1 szczypta -
oliwa
2 łyżki -
woda zimna
0,3 szklanki -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
orzechy włoskie
0,5 szklanki -
rokpol
8 (starty) -
ser ementaler
8 (tarty)
Przepis i sposób przygotowania Tarta serowo-orzechowa
Przygotować nadzienie: łodygi selera obrać z włókien, pokroić na cienkie plasterki i udusić z oliwą i odrobiną wody. Jajko roztrzepać z mlekiem i wymieszać ze startymi serami, selerem i orzechami. Na podpieczonym spodzie rozłożyć nadzienie. Zapiekać około 20 minut, aż ser się roztopi. Podawać na ciepło i na zimno.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)