Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 paczka
ser gouda 150 gram
ser wędzony 150 gram
ser topiony 150 gram
mozzarella 150 gram
jajko 2 szt
śmietana 12% 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
papryka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta serowa

Formę do tarty wysmarować masłem i wylepić ciastem francuskim,tworząc wysoki brzeg.Wszystkie sery zetrzeć na tarce lub pokroić w drobną kosteczkę.Jajka roztrzepać z mlekiem i śmietaną.Dodać sery i doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Wszystko wymieszać.Wylać delikatnie na ciasto.Piec 30 minut w temp.180 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 23.07.2013 09:39
na pewno smaczna !
jeta72 22.07.2013 08:44
smaczna :-)
kate.500 26.04.2013 23:27
pyszna tarta
anemon 15.03.2013 22:24
Tarta pełna serowych smaków musi być pyszna.
ben-ka 31.07.2012 07:31
szybko się robi bo ciasto gotowe.
IZABELA29 15.07.2012 10:20
najwygodniejsze dania z ciastem franc.
IKrakowianka 09.06.2012 22:31
bardzo fajna
smakoszek 01.06.2012 12:07
pyszna
Motorek 07.09.2011 08:17
pycha
Justa32 25.08.2011 22:15
ciekawe
m1monika 20.07.2011 16:02
super
Ania67 14.06.2011 13:55
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak