Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Spód tarty

  • mąka pszenna

    1 i 3\4 szklanki
  • cukier puder

    2 łyzki
  • sól

    1 szczypta
  • masło lub margaryna

    125 gram
  • woda

    2 łyzki

Nadzienie

  • jabłka

    4 sztuki
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
Do miski przekładamy składniki potrzebne do wykonania spodu:mąkę, masło, sól, cukier puder, wodę.
Krok 2 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
Z podanych składników zagniatamy ciasto , które następnie schładzamy w zamrażalce przez pół godziny.
Krok 3 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
Ciasto wyjmujemy i wałkujemy.
Krok 4 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
Jabłka kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do nich cynamon , cukier i mąkę .
Krok 5 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
Jabłka umieszczamy na spodzie i ....
Krok 6 - Tarta rustykalna z jabłkami i orzechami włoskimi :) foto
zwijamy boki do środka. Górę obsypujemy orzechami włoskimi i brązowym cukrem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 35 minut w 180 stopniach. smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat