Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta rabarbarowo-truskawkowa

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasteczka maślane 19 dkg
roztopione masło 6 dkg
śmietana kremówka 1 szklanka
rabarbar 25 dkg
cukier 5 dkg
cukier waniliowy 1 sztuka
truskawki świeże 30-40 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta rabarbarowo-truskawkowa

Ciasteczka rozdrobnić np.blenderem na pył i wymieszać dokładnie z roztopionym masłem.Przygotowaną masą dokładnie wyłożyć dno tortowniyc lub formy na tartę,ugnieść i wstawić do lodówki na 15 min.

Rabarbar oczyścić,pokroić ,zasypać cukrem i dusić pod przykryciem 10 min.W tym czysie żelatynę namoczyć w 2 łyżkach zimnej wody,gdy napęcznieje dodać do gorącego rabarbaru i dobrze wymieszać.Wystudzić.

Ubijać śmietanę powoli wsypując do niej cukier wyniliowy,na końcu dodać rabarbar i dobrze wymieszać.Odstawić na chwilkę do lodówki i gdy leciutko zgęstnieje wyłożyć na spód ciasteczkowy.

Truskawki umyć,osuszyć i poprzekrawać na 2 części jeśli są duże,poukładać na kremie rabarbarowym,

Schłodzić w lodówce około 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 24.02.2014 22:30
Jeśli smakuje tak, jak wygląda to nie mam pytań :)
migotka28 22.05.2013 19:28
ale pycha ciacho już nie moge doczekać sie truskawek
Megg 22.05.2013 16:44
wygląda i na pewno smakuje wspaniale!!!
marcia7 22.05.2013 15:13
dobre zestawienie
iziona 22.05.2013 14:22
Wspaniała tarta :)taka, aż ślinka leci na jej widok :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak