Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta pomarańczowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
jajko
cukier 1/3 szklanki
pomarańcza 4-5 szt
ser ricotta 250 g
esencja waniliowa 1/2 łyżeczeki

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta pomarańczowa

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie 1 op.rozwinąć i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Ciasto ponakłuwać widelcem,i posmarować roztrzepanym jakiem.Posypać 2 łyżkami cukru.Piec w 220 stopniach ok 15 min na złoty kolor.
Krok 1 - Tarta pomarańczowa foto
2
Ostudzić ciasto.Przygotować krem.Ser wymieszać z resztą cukru,2 łyzkami soku z pomarańczy i esensją waniliową.I rozsmarować na cieście.
Krok 2 - Tarta pomarańczowa foto
3
Resztę pomarańczy obrać i pokroić w cienkie plastry i wyłożyć na krem.Można posypać jeszcze orzechami włoskimi.Ja mam uczulenie więc nie używałam.Smacznego.
Krok 3 - Tarta pomarańczowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 11.12.2014 18:51
pyszności! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak