Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta pieczarkowo-kalafiorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka razowa 200 gram
margaryna 100 gram
jajko 2 szt
przyprawa cygańska do smaku
kalafior 1/2 szt
pieczarki 300 gram
ser feta 100 gram
śmietana 250 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek wg uznania
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: tarta pieczarkowo-kalafiorowa

Kroki postępowania

1
Z maki, 1 jaja, margaryny i przypraw zagniatamy ciasto. EYkladamy nim uprzednio wysmarowana tłuszczem formę.pieczemy 15 minut.
Krok 1 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto
2
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Podsmażamy lekko na maśle i przekładamy na podpieczoną tartę.
Kalarior oczyszczamy i dzielimy na różyczki> Gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Przekładamy na tarte.
Ser feta kruszymy i całość zalewamy śmietaną rozmąconą z jednym jajkiem i przyprawami i koperkiem.
Krok 2 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto
3
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut, aż jajko sie zetnie. Smacznego.
Krok 3 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 01.12.2013 22:27
ciekawy przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak