tarta pieczarkowo-kalafiorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    200 gram
  • margaryna

    100 gram
  • jajko

    2 szt
  • przyprawa cygańska

    do smaku
  • kalafior

    1/2 szt
  • pieczarki

    300 gram
  • ser feta

    100 gram
  • śmietana

    250 ml
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • koperek wg uznania

  • masło

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto
Z maki, 1 jaja, margaryny i przypraw zagniatamy ciasto. EYkladamy nim uprzednio wysmarowana tłuszczem formę.pieczemy 15 minut.
Krok 2 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na plastry. Podsmażamy lekko na maśle i przekładamy na podpieczoną tartę.
Kalarior oczyszczamy i dzielimy na różyczki> Gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Przekładamy na tarte.
Ser feta kruszymy i całość zalewamy śmietaną rozmąconą z jednym jajkiem i przyprawami i koperkiem.
Krok 3 - tarta pieczarkowo-kalafiorowa foto
Wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut, aż jajko sie zetnie. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aniagdz 01.12.2013 22:27
ciekawy przepis;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat