Tarta pachnąca latem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • marchewka z groszkiem

    250 g
  • Kukurydza z Puszki

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • margaryna wegańska

    100 g
  • mleko sojowe

    1/3 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    4 liście
  • pieprz

  • sól do smaku

  • tymianek

    5 (świeży)
  • pasta curry

    1 i 1/2 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwijamy ciasto francuskie i wykładamy nim formę, tak aby brzegi ciasta wylewały się na zewnątrz. Marchewkę z groszkiem i pokrojoną cebulą podsmażamy do miękkości na patelni. W garnku rozpuszczamy margarynę, dodajemy powoli mąkę (mieszając), następnie wlewamy mleko. Zestawiamy garnek z gazu, dodajemy do sosu pieprz i pastę curry. Smarujemy sosem ciasto znajdujące się w formie. Na sos nakładamy warzywa z patelni i dodajemy do nich kukurydzę. Wszystko to doprawiamy posiekaną bazylią,tymiankiem i oregano. Wystające brzegi ciasta zaginamy do środka tak, aby powstała zamknięta koperta. Tak gotową tartę wkładamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podajemy na ciepło lub po wystygnięciu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 30.08.2013 22:09
wygląda rewelacyjnie
treonina 09.12.2012 17:50
świetna!
caralajna 13.11.2012 07:25
jaka fajna :)
Andysz 16.10.2012 16:09
mmmm rewelacyjna;)
emeslive 15.10.2012 22:18
Śliczne zdjęcie, bardzo smakowita potrawa. Przepis zdecydowanie wart polecenia.
Silver Teaspoon 15.10.2012 21:44
wygląda smakowicie :)
BeataJ 15.10.2012 20:53
apetycznie wygląda
Magda60 15.10.2012 20:41
apetycznie wyglada
DOROTA/PATI197799 15.10.2012 20:28
bardzo apetyczne
Mariposas 15.10.2012 20:28
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat