Przepis i sposób przygotowania na: Tarta owocowa
- mąki przesiać, dodać pozostałe składniki, wszystko szybciutko zagnieść, uformować kulę i włożyć do lodówki na minimum 30 min;
- przygotować blaszkę, rozwałkować ciasto, piec ok.30 min w 180', ciasto wystudzić;
Masa:
- owoce przebrać, umyć, włożyć do garnka, dosypać cukru do smaku ( u mnie 4-5 łyżek) i wlać 50 ml wody;
- pogotować kilka minut, żeby owoce się rozpadły, można użyć blendera, wystudzić;
- serek przełożyć do miski, dodać owoce i chwilkę miksować;
- w osobnej misce ubić śmietanę na sztywno, dodać fixy z 1 łyżką cukru pudru, powoli dodawać serek z owocami, wymieszać i przełożyć na wystudzone ciasto kruche;
- wygładzić i udekorować;
Całość włożyć do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc.
Smacznego!