Tarta Oreo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasteczka typu Oreo

    200 g
  • masło

    3 łyżki
  • serek mascarpone

    250 g
  • biała czekolada

    100 g
  • owoce sezonowe

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciastka (razem z nadzieniem) rozdrabniamy w blenderze do konsystencji bułki tartej i mieszamy dokładnie z masłem. Wylepiamy formę i wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny. W kąpieli wodnej rozpuszczamy tabliczkę czekolady, studzimy i mieszamy z serkiem. Gęstą masę wylewamy na ciastkowy spód i wyrównujemy łyżką. Układamy dekorację i podajemy z listkami mięty.
Local Foodie
Potrzebujemy: formę do tarty o śr. 25 cm, miskę, garnek, blender z pojemnikiem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 23.05.2016 21:33
wygląda obłędnie
ilka01 23.05.2016 20:19
super przepis :)
benka 23.05.2016 18:58
Ładnie wygląda i z pewnością super smakuje :)
2milutka 23.05.2016 16:42
Wspaniałe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat