Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta na szybko z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 płat
cebula czerwona 1 sztuka
czarne oliwki 10 sztuka
feta 30 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta na szybko z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia.
Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”.
Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście.
Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście.
Można pokropić oliwą z oliwek.
Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się zarumieni, ok 15-20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 22.01.2013 15:00
też taką robię, na szybko a jaka pyszna! a Twoje zdjęcia urzekają i tylko zachęcają do próbowania przepisów:)))
Miki 21.01.2013 15:20
super
magdziorka6 21.01.2013 15:10
fajna przekąska
eMMe 21.01.2013 15:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak