Tarta na szybko z czerwoną cebulą, fetą i oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 płat
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • czarne oliwki

    10 sztuka
  • feta

    30 garsc
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotowy płat ciasta rozłożyć na papierze do pieczenia.
Ser feta rozkruszyć nad ciastem, zostawiając ok 1 cm „ramki”.
Cebulę pokroić w grube pióra i ułożyć na cieście.
Pokrojone oliwki porozrzucać na cieście.
Można pokropić oliwą z oliwek.
Włożyć do nagrzanego do 180 st C piekarnika i zapiekać aż ciasto się zarumieni, ok 15-20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agata B 22.01.2013 15:00
też taką robię, na szybko a jaka pyszna! a Twoje zdjęcia urzekają i tylko zachęcają do próbowania przepisów:)))
Miki 21.01.2013 15:20
super
magdziorka6 21.01.2013 15:10
fajna przekąska
eMMe 21.01.2013 15:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat