Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta na francuskim cieście +banany+ czekolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
czekolada 100g
żółtko jajek 3
śmietana 30% 150 ml
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta na francuskim cieście +banany+ czekolada

Foremkę wysmarować tłuszczem i podsypać bułką tartą albo mąką. Ciasto ułożyć na blaszce (ja mam o średnicy 26cm), oderwać brzegi (nadmiar ciasta), nakłuć widelcem. Czekoladę rozpuścić w rondelku, dodając odrobinę wody. Ostygniętą wysmarować ciasto, ułożyć pokrojone w krążki banany.

Żółtka, cukier i jogurt/śmietanę/kefir wymieszać razem i taką masą zalać banany.

Na wierzch ułożyć cienkie paski pozostałego ciasta.

Piec w 180' ok. 30 min (aż wierzch się zarumieni) Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 05.03.2013 12:52
banany + czekolada .. same pyszności
Kuchareczka2 16.02.2013 14:04
pycha
Laila2786 16.02.2013 13:16
fajny deser
Iwka 08.01.2013 13:43
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak