Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta \"na bogato\"

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 gram
jajko 1 szt
masło 100 gram
szpinak mrożony
kukurydza w puszce 1 szt
pomidor 1 szt
kiełbasa krakowska 5 plastrów
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Czosnek suszony Prymat
ser gouda 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta \"na bogato\"

Z mąki, jajka i maśła zagnieść ciasto, włożyć na 20 minut do lodówki, potem rozwąłkować na formę do tarty i upiec na złoty kolor około 15 minut. Potem czosnek wymieszać ze szpinakiem, ułozyć na tarcie, potem posiekaną w kostkę kiełbasę krakowska, pomidora pokrojonego w kawałki, wysypać kukurydzę, potem na górze ułożyć ser i posypać ziołami prowansalskimi, piec około 20 minut aż ser się stopi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 07.12.2012 19:29
świetna
Margo1 07.12.2012 19:29
świetna
elzbietar64 24.05.2012 23:36
bardzo kolorowa
Dorota76 28.10.2011 21:16
mniam
anemon 14.06.2011 06:32
Bogato, kolorowo i smacznie.
aginaa 06.06.2011 10:00
wspaniala :)
pawel6 04.06.2011 07:35
Jaka kolorowa i zapewne bardzo smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak