Tarta \"na bogato\"

Tarta \"na bogato\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 gram
  • jajko

    1 szt
  • masło

    100 gram
  • szpinak mrożony

  • kukurydza w puszce

    1 szt
  • pomidor

    1 szt
  • kiełbasa krakowska

    5 plastrów
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • ser gouda

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i maśła zagnieść ciasto, włożyć na 20 minut do lodówki, potem rozwąłkować na formę do tarty i upiec na złoty kolor około 15 minut. Potem czosnek wymieszać ze szpinakiem, ułozyć na tarcie, potem posiekaną w kostkę kiełbasę krakowska, pomidora pokrojonego w kawałki, wysypać kukurydzę, potem na górze ułożyć ser i posypać ziołami prowansalskimi, piec około 20 minut aż ser się stopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 07.12.2012 19:29
świetna
Margo1 07.12.2012 19:29
świetna
elzbietar64 24.05.2012 23:36
bardzo kolorowa
Dorota76 28.10.2011 21:16
mniam
anemon 14.06.2011 06:32
Bogato, kolorowo i smacznie.
aginaa 06.06.2011 10:00
wspaniala :)
pawel6 04.06.2011 07:35
Jaka kolorowa i zapewne bardzo smaczna:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat