Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta Marshmallow

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 115 g
mąka pszenna 1 szklanka
mąka razowa 1 szklanka
cukier 1/3 szklanki
rum 2 łyżki
Pianki marshmallow 150 g
mleko 2% 1/2 szklanki
śmietana kremowa 30% 150 g
maliny świeże 100 g
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta Marshmallow

Z podanych składników na ciasto wyrobić jednolitą masę i wyłożyć ją na nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni C. Pianki podgrzać na malutkiej mocy wraz z mlekiem. Pianki powinny się rozpuścić, ale mleko nie powinno się zagotować. Studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do wystudzonych pianek z mlekiem. Masę wykładamy na upieczony spód. Owoce rozmrażamy, (jeśli puściły dużo soku odsączamy) i miksujemy na gładką masę z dodatkiem cukru. Jeśli owoce są słodkie nie ma potrzeby dosładzania. Na masie marshmallow robimy małe kropki z musu owocowego i przy pomocy patyczka do szaszłyków robimy ósemki tworząc esy-floresy. Chłodzimy prze kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 11.03.2014 11:49
jak ładnie wygląda
aisoglam 10.03.2014 21:17
Pyszności :)
elka72 10.03.2014 20:26
Piękna tarta :)
mufinka79 10.03.2014 19:38
Pysznie wygląda :)
wwwiolka 10.03.2014 18:27
Super przepis.
Pomocnik 10.03.2014 14:48
super słodkości
Wiktoria29 10.03.2014 14:15
wygląda pięknie i apetycznie
as28 10.03.2014 12:49
świetna tarta
Konczi 10.03.2014 12:22
ślicznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak