Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
jaja
1 szt -
margaryna
1/2 szt -
drożdże
1 łyzeczka -
cukier
1/2 szkl -
śmietana
1 łyżka -
mąka
300 g/ok -
kardamon
1 szczypta -
cynamon
1 szczypta -
Masa malinowa:
-
maliny świeże
0,5 L -
masa śmiatanowa ;
-
śmietana
800 ml -
cukier
1/2 szkl -
galaretka truskawkowa
1 szt. -
Do dekoracji:
-
mięta
Sposób przygotowania
Pieczemy ok 20 min w tem 180st
Galaretki rozpuszczamy w 750ml wody i do gorących dodajemy maliny ,czekamy aż zacznię tężeć
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i przyprawą do deserów ,lub kardamonem i cynamonem .
Na Upieczone zimne ciasto wylewamy galaretkę z malinami , odstawiamy ,aż stężeje , następnie wykładamy śmietanę i dekorujemy
SMACZNEGO
Komentarze (46)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (36)