Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta malinowa

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 220 g
woda 4 łyżki
cukier puder 4 łyżki
masło 100 g
sól do smaku
płatki migdałowe 25 g
konfitura 300 malinowa

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta malinowa

Mąkę, wodę, cukier, masło zagniatamy tworząc jednolite ciasto
Ciasto dzielimy na 2 części, jedna ma być troszkę większa od drugiej.
Wkładamy dwa kawałki do zamrażalnika na ok 25 minut
Formę do tarty smarujemy masłem.
Większy kawałek ciasta rozkładamy na spód formy. Ja rozkładałam palcami, można też rozwałkować.
na ciasto kładziemy konfiturę malinową.
Mniejszą część ciasta albo rozdrabniamy palcami albo tarkujemy na wierzch ciasta, na końcu posypujemy migdałami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 35 minut.
Smacznego:)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 03.11.2013 19:50
Cieniutka ,z konfiturą (własny wyrób) malinową i kruszonka delikatna.Pychota.
muffina 03.11.2013 19:27
Fakt konfitura niestety a nie świeże maliny, ale konfitura własnej roboty:)!
Gabi44 03.11.2013 19:21
Tarta malinowa,smak cudowny.Wprawdzie jest tylko konfitura,a nie świeże maliny ,ale na tę porę akurat.
Agata3 03.11.2013 18:36
Mmm wspomnienie lata:)
as28 03.11.2013 18:20
pyszności tarta z malinami musze wypróbować
Noruas 03.11.2013 17:59
mniam! z malinkami to bardzo pyszne musi być!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak