Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kukurydziana z jabłkami i granatem
Kroki postępowania
-Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.
-Ciasto rozwałkować na papierze na grubość kilku milimetrów tworząc okrąg.
-Z obranego granatu wybrać owocowe ziarenka.
-Herbatniki pokruszyć i rozłożyć na wierzchu ciasta pozostawiając kilkucentymentrowy wolny brzeg .
-Pokrojone ,obrane jabłka ułożyć promieniście na herbatnikach, na wierzchu ułożyć dekoracyjnie cząstki ze skórką, posypać cynamonem i kuleczkami granatu.
-Brzegi ciasta nałożyć na wierzch zakrywając częściowo owoce.
-Upieczone, przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem , który można dodatkowo wymieszać z cynamonem.
Tartę można upiec w okrągłej foremce, a zamiast ciasta z polentą można przygotować tradycyjne kruche ciasto.