Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta kukurydziana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto na tartę
ciebula 3 sztuki
kukurydza 3/4 puszki
ser żółty 10 dag
jaja 3 sztuki
ser biały 20 dag
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta kukurydziana

Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/70236/ciasto-na-tarte.html

Cebulę siekamy, dusimy na rozgrzanym oleju, dodajemy kukurydzę. Żółtka mieszamy z twarogiem. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z farszem, doprawiamy do smaku. Natłuszczamy formę. Rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tarty, nakłuwamy widelcem i nakładamy masę. Pieczemy około 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 08.12.2010 13:28
:) nietlyko owocowe tarty są pyszne, polecam i takie ... eksperymenty :)
Islanzadi 08.12.2010 00:10
Ciekawe :) Takiej tarty jeszcze nie widziałam ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak