Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta krówkowo - orzechowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 180 g
cukier puder 2 łyżki
masło 100 g
żółtko jajek 1 szt.
śmietana 1 łyżka
masa krówkowa 2 puszki
orzechy 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta krówkowo - orzechowa

Mąkę przesiewamy razem z cukrem, dodajemy masło i siekamy nożem, dodajemy żółtko i śmietanę i zagniatamy krótko jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na min. 2 godziny, następnie rozwałkowujemy okrąg, przekładamy do formy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Do miski przekładamy masę krówkową ( 1 puszka ) i orzechy, dokładanie mieszamy (na początku idzie opornie, ponieważ masa jest gęsta). Przekładamy na wystudzone ciasto. Drugą puszkę masy przekładamy do garnka, podgrzewamy, aby trochę się rozpuściła i zalewamy ciasto. Studzimy. Szybkie i dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 10.06.2012 19:23
delicje
romanrafal
romanrafal 09.05.2012 19:42
fajny prze[is
kasienka23 29.04.2012 22:20
bardzo apetyczne
Miki 23.02.2012 09:35
super
mirosława4 29.01.2012 15:16
extra
smakoszek 03.10.2011 08:23
świetne ciacho
magical66 19.09.2011 17:31
smaczne
misia53 12.09.2011 14:10
Och , lubię takie slodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak