Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa z sosem śmietanowym i pomarańczowa glazurą
Smacznego!
mąka tortowa | 200 gram |
masło zimne | 130 gram +kawałek do natarcia formy |
cukier | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
skórka z cytryny | z 1/2 cytryny |
jabłka (obrane i wydrążone) | 0,5 kg |
smietana 18% | 150 gram |
cukier | 100 gram |
jajko | 2 sztuki |
sok z cytryny | z 1/2 cytryny |
pasta waniliowa | |
marmolada z pomarańczy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: