Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa z masą śmietankowo -jajeczną
Z mąki,proszku do pieczenia,wiórek kokosowych,cukru pudru,cukru
waniliowego,szczypty soli, zimnej margaryny oraz jajka zagnieść
ciasto.Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut.
2.Jabłka obrać ze skórki,pokroić na ćwiartki usunąć gniazda
nasienne.Następnie pokroić w plasterki.
3. Masa śmietankowo-jajeczna:
Śmietanę utrzeć mikserem z jajkami,cukrem pudrem,budyniem,na koniec
dodać wiórka kokosowe wymieszać.
Ciasto rozwałkować, włożyć do natłuszczonej formy na tartę. Ciasto
docisnąć do boków formy. Spód po nakłuwać widelcem ,obłożyć
plasterkami jabłek i polać przygotowaną masą.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 60 minut. Ostudzić
i posypać cukrem pudrem.