Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta czekoladowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 20 dag
żółtko jajek 2 sztuka
cukier puder 3 łyżka
masło 3 łyżka
śmietana 3 łyżka
gorzka czekolada 5 dag
gorzka czekolada 3 tabliczka
orzechy włoskie 10 dag
migdały 10 dag
śmietana 30% 1 szklanka
cukier 3 łyżka
LIKIER CZEKOLADOWY 1 kieliszek
czekolada mleczna 1 sztuka
czekolada deserowa 1 sztuka
śmietana 30% 4 łyzka
margaryna do smarowania formy 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1
kakao 3 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowa

Z podanych składników:mąka, cukier, żółtka, masło, cukier puder, śmietana,kakao zagnieć ciasto.Rozwałkuj i wyłóż na wysmarowaną i posypana bułką formę do tarty o śr, 27.5 cm. Przykryj papierem do pieczenia i obsyp grochem. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200st. i piecz 15 min.
Po tym czasie zdejmij papier z grochem i piecz jeszcze 10 min. Ostudź. Migdały i orzechy upraż z łyżką cukru. wsyp na ciasto.Śmietankę podgrzej i dodaj do niej czekoladę.Wlej likier, wymieszaj.Wylej na ciasto. Obie czekolady rozpuść ale osobno.Do każdej dodaj po 2 łyżki śmietanki. Wylej na ciasto.Zrób wzorek mieszając je. Udekoruj migdałami i orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.03.2013 09:59
wyglada apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak