Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta cukinia na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie małe 3 szt
cebula 1 kg
ocet 10 % 0,5 l
cukier kryształ 6 łyżek
przecier pomidorowy 1 l
curry 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
pieprz 1 łyżeczka
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tarta cukinia na zimę

Cukinię i cebulę zetrzeć na tarce, zasolić osobno, pozostawić na 1 godz. Przygotować zalewę z octu i cukru i zalać nią cebulę i cukinię. Podgotować razem ok 10 min. Dodać przecier, curry,paprykę,pieprz i gotować kolejne 10 min. \'
Pasteryzować 10-15 min.

Tak przygotowana cukinia może służyć jako sos na pizzę lub leczo z mięsem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak