Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
masło 100 gram
sól 1 łyżeczka
woda odrobinka
cebula 5 sztuk
śmietana gęsta 20 ml
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
ser ementaler

Przepis i sposób przygotowania na: tarta cebulowa

w międzyczasie pokroić cebulę w piórka i usmażyć na maśle.
spód

maka, masło,sól i woda zagnieść ciasto. i schłodzić ok 30 min w lodówce. po tym czasie rozwałkować i ułożyć n blachę.
nakłuwać widelcem by nie było pęcherzyków powietrza.

gdy cebula jest zimna dodajemy do niej połączoną z śmietanę z jajkiem. dodać sól pieprz i ser starty na tarce. mase wylewny na ciasto i pieczemy za złoty kolor w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

xxxbulix 11.11.2012 19:50
musi być smaczna
kaja1991 07.09.2012 08:24
;) n kolacje idealna
kaja1991 04.09.2012 17:57
im bardziej przypieczona tym lepiej smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak