tarta brzoskwiniowa z galaretką

tarta brzoskwiniowa z galaretką

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    30 dkg
  • masło

    15 dkg
  • cukier

    3 łyzki
  • mleko

    3 łyżki
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 szt
  • konfitura morelowa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania tarta brzoskwiniowa z galaretką

Z mąki, masła, cukru, mleka i szczypty soli zagnieść ciasto. Owinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Brzoskwinie pokroić. Caisto wyjąc z lodówki, rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Ciasto nakłuć widelcem w kilku miejscach i upiec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (około 20min). Ostudzone ciasto posmarować konfiturą, ułożyć na nim brzoskwinie i zalać tężejącą galaretką. Można udekorować przed podaniem bitą śmietaną i rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Kate131 17.07.2012 08:15
pyszne
Magda60 15.12.2011 21:43
dobre
wiola28a 22.09.2011 16:25
super!!!
Marysia 28.07.2011 08:46
fajne
agogo2 08.05.2011 18:46
dobre
agogo2 08.05.2011 18:46
dobre
alaaa 18.04.2011 19:52
ciekawa
Barbara55 27.03.2011 18:23
fajne
Neetka90 12.01.2011 19:25
extra
justyna111 26.09.2010 17:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat