Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta brzoskwiniowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brzoskwinie 1 kg
masło 150 g
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
woda 5 łyżek
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta brzoskwiniowa

Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować je, podzielić na 2 części w proporcjach 4:1. Większą częścią ciasta wylepić dno formy, a na bokach zrobić rant. Ciasto na dnie podziurkować.
Piec w temperaturze ok 180°C kilkanaście minut, aż tarta nabierze złotego koloru.
Następnie wierzch tarty obłożyć pokrojonymi brzoskwiniami i przykryć resztą ciasta. Można wyciąć dowolne wzory i udekorować ładnie wierzch ciasta. Piec w temp 180-200°C
Podawać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczekjeden 01.04.2012 09:38
świetne
Agiatis 02.03.2012 20:24
Cudo!!!
cooleczka 18.11.2011 18:42
ale ona pięknie wygląda
Magdalena80 03.11.2011 21:45
wygląda rewelacyjnie- wszystkie kubki smakowe się budzą już na sam widok :)
Iwusia 03.11.2011 14:55
pyszna
halina17 03.11.2011 12:26
ładnie wygląda tarta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak