Przepis i sposób przygotowania na: Tarta <b>Piña & Coco</b> z cukinią
Zmielić wiórki kokosowe młynkiem do kawy.
Budyń kokosowy ugotować na mleczku kokosowym, rozpuszczając proszek budyniowy w 1/3 szklanki zimnego mleka.
Mleczko kokosowe zagotować z cukrem waniliowym i wlać zawiesinę budyniową - dosłodzić do smaku i połączyć ze zmielonymi wiórkami.
Wylać na tartę i pozostawić do ostygnięcia.
Cukinię obrać i grubo utrzeć, udusić z dodatkiem posiekanego ananasa i zalewy z ananasa.
Wsypać galaretki i mieszać, aż się rozpuszczą - prezestudzić.
Kiedy galaretka z cukinią zacznie gęstnieć, wylać na warstwę budyniu i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Można podawać z lodami lub bitą śmietaną, albo bez dodatków.