Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta <b>Piña & Coco</b> z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche średnia porcja
budyń kokosowy 1 op.
mleko kokosowe 1 puszka
mleko 1/3 szkl.
cukier do smaku
sól duża szczypta
wiórki kokosowe 150 g
ananas w puszce 1 puszka
galaretka ananasowa 2 op.
cukier waniliowy
cukinia 2 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta <b>Piña & Coco</b> z cukinią

Upiec kruchy spód do tarty w dużej tortownicy - ostudzić.
Zmielić wiórki kokosowe młynkiem do kawy.
Budyń kokosowy ugotować na mleczku kokosowym, rozpuszczając proszek budyniowy w 1/3 szklanki zimnego mleka.
Mleczko kokosowe zagotować z cukrem waniliowym i wlać zawiesinę budyniową - dosłodzić do smaku i połączyć ze zmielonymi wiórkami.
Wylać na tartę i pozostawić do ostygnięcia.
Cukinię obrać i grubo utrzeć, udusić z dodatkiem posiekanego ananasa i zalewy z ananasa.
Wsypać galaretki i mieszać, aż się rozpuszczą - prezestudzić.
Kiedy galaretka z cukinią zacznie gęstnieć, wylać na warstwę budyniu i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Można podawać z lodami lub bitą śmietaną, albo bez dodatków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 31.08.2012 20:35
moje smaki :)
Habibi 29.08.2012 17:44
Ananas i kokos to klasyczne połączenie smaków w drinku o tej samej nazwie.
miszelka 26.08.2012 11:47
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak