Przepis i sposób przygotowania na: Tarta biszkoptowa z owocami i galaretką
Gotowe ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i pieczemy ok.20-30 min jak biszkopt nam lekko zbrązowieje.
Podczas pieczenia biszkoptu przygotowujemy sobie galaretki i owoce.
Po ostudzeniu biszkoptu nakładamy pierwsze owoce – u mnie to były banany pokrojone w plasterki.
Banany zalałam galaretką gruszkową – ważne aby galaretka była już lekko ścięta bo w przeciwnym razie biszkopt całą ją pochłonie. Wkładamy całość do lodówki i jak pierwsza galaretka już nam stężeje to nakładamy kolejne owoce – ja dałam mandarynki z puszki i zalałam je tężejącą galaretką brzoskwiniową i znowu wkładamy do lodówki.
Tarta najlepiej smakuje na drugi dzień jak biszkopt od galaretek trochę zmięknie :)
Smacznego :)