Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta biszkoptowa z jabłkami pod budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja BISZKOPT-- 4 szt
cukier kryształ 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 płaska łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
jabłka MASA JABŁKOWA-- 1 kg
cukier kryształ 1/2 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki (sucha)
budyń śmietankowy WIERZCH-- 1 duży opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta biszkoptowa z jabłkami pod budyniem

Biszkopt: Jajka ubijamy z cukrem i szczyptą soli na puszystą pianę. Dodajemy przesiane mąki, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia.
Pieczemy w prodiżu lub tortownicy (o podobnej wielkości), temp 180 st przez ok 30-35 min.
Po wystudzeniu biszkopt przekrawamy na dwa placki i wykładamy formę do tarty, brzegi także.

Jabłka: Obrane jabłka bez gniazd nasiennych kroimy w dużą kostkę. Smażymy w garnku razem z cukrem. Do gotujących się jabłek dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Gorące wykładamy na biszkopt.

Budyń gotujemy według przepisu i gorący wylewamy na jabłka.

Tartę odstawiamy do wystygnięcia. Możemy także zapiec ja z góry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.09.2013 16:59
smakowicie wygląda
Andrzej8 28.08.2013 17:10
bardzo fajne
paulina2157 28.08.2013 12:21
ta tarta jest przepyszna
V_kuchareczka 28.08.2013 11:55
wygląda smakowicie
Ola1984 28.08.2013 11:33
Bardzo apetycznie wygląda :)
Kasia35 28.08.2013 11:26
warto taką zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak