Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bananowo- truskawkowa
Kroki postępowania
Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, śmietanę i cukry. Zagęścić ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wylepiamy dno formy, wyciągając brzegi.
truskawki | 30 dag |
banan | 3 szt. |
galaretka truskawkowa | 1 szt |
mąka pszenna | 2 szklanki |
masło lub margaryna | 1/2 szt. |
śmietana | 3 łyżki |
cukier puder | 1/2 szklanki |
żółtko jajek | 2 szt. |
białko | 1 szt. |
cukier waniliowy | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: