Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta bananowo- truskawkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 30 dag
banan 3 szt.
galaretka truskawkowa 1 szt
mąka pszenna 2 szklanki
masło lub margaryna 1/2 szt.
śmietana 3 łyżki
cukier puder 1/2 szklanki
żółtko jajek 2 szt.
białko 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta bananowo- truskawkowa

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Mąkę przesiać, dodać żółtka, masło, śmietanę i cukry. Zagęścić ciasto i odstawić do lodówki na pół godziny. Następnie wylepiamy dno formy, wyciągając brzegi.
Krok 1 - Tarta bananowo- truskawkowa foto
2
Nakłuć widelcem i posmarować białkiem. Upiec w piekarniku na złoty kolor w temperaturze 200 stopni około 25 minut.


Krok 2 - Tarta bananowo- truskawkowa foto
3
Galaretkę rozpuścić w szklance zagotowanej, gorącej wody i schłodzić. Pokroić banany i truskawki i wyłożyć na wystudzonym placku. Galaretką prawie tężejącą zalać tartę z owocami i wstawić do lodówki.
Krok 3 - Tarta bananowo- truskawkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.06.2014 08:46
bardzo apetyczna
halina17 14.06.2014 19:15
Smacznie wygląda.
Krzysztof15 14.06.2014 18:15
pyszna tarta
wwwiolka 14.06.2014 18:11
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 14.06.2014 17:11
poproszę kawałek :)
Ola1young 14.06.2014 15:08
pycha,prosze o porcyjkę ;)
Sroczka 14.06.2014 15:06
Pyszna tarta, zjadłabym kawałek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak