Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta alzacka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser miękki brie 10 dkg
gałka muszkatołowa szczypta
kremówka 2 łyżki
Kminek mielony Prymat troszkę
sól
pieprz
boczek wędzony 15 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: tarta alzacka

Boczek kroimy na paseczki a cebulę na ćwierć plasterki.Boczek smażymy aż będzie chrupki i rumiany,przekładamy go na talerzyk a na pozostałym tłuszczu szklimy cebulę i mieszamy ją z boczkiem.Śmietanę starannie mieszamy z przyprawami.Dno i boki małych form do tart lub jednej dużej wylepiamy rozmrożonym ciastem francuskim robiąc naokoło niski rant,nakłuwamy ciast widelcem i rozkładamy farsz a potem pokrojony na plasterki ser.Polewamy śmietaną i posypujemy pieprzem.Pieczemy 15 min w 220 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 07.01.2012 11:17
bardzo fajne
Krystyna32 17.07.2011 09:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak