Przepis i sposób przygotowania na: Tarta – dyniowy sernik
Kroki postępowania
Po upieczeniu studzimy.
CIASTO-tarta o średnicy cm) | |
mąka | 250 gram |
margaryna | 0,5 kostki |
cukier puder | 2,5 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
śmietana | 1 łyżka |
proszek do pieczenia | 1/4 łyżeczki |
Nadzienie: | |
miąższ dyni | 400 gram |
biały ser | 400 gram |
śmietana | 2 łyżki |
jajko | 3 sztuki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
cukier | 2-3 łyżki (wg uznania) |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: