Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapioka z wiśniami w amaretto

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tapioka 1 szklanka
woda 2 szklanki
jogurt grecki 1 kubek
amaretto 3 łyżki
cukier 2 łyżeczki
wiśnie w syropie 8 sztuk
płatki migdałowe 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tapioka z wiśniami w amaretto

Tapiokę gotujemy w wodzie do momentu,aż zrobi się szklista. Pod koniec gotowania dodajemy do wody amaretto oraz cukier. Ugotowana tapiokę studzimy,a następnie mieszamy z gęstym jogurtem. Przekładamy do pucharków. Na wierzchu układamy wiśnie w syropie, polewamy odrobiną syropu (opcjonalnie wiśnie można wcześniej namoczyć w amaretto). Całość posypujemy prażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 04.04.2016 17:01
Wygląda smacznie.
adelajda 02.04.2016 12:35
apetyczny deserek
Bernadeta1 26.02.2016 19:07
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak