Tapenada dwukolorowa

Tapenada dwukolorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki zielone

    1 szkl.
  • oliwki czarne

    1 szkl.
  • pomidory suszone Smak

    do smaku
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • oliwa

  • anchois

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki odcedzić z zalewy i wrzucić do blendera - dolać oliwy, dodać wyciśnięty czosnek i zmiksować.
Masę doprawić pieprzem i podzielić na połowę.
Do jednej części dodać suszone pomidory i razem ponownie zmiksować.
Do drugiej części dodać fileciki anchois i zmiksować.
Obie tapenady przełożyć do osobnych słoiczków i przechowywać w lodówce.

Podawać do kanapek, tostów, pieczonych warzyw...

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 09.03.2014 13:29
Super sprawdza się też jako dip do chipsów i krakersów.
safcia 15.01.2013 16:08
fajne
Vanilla 15.01.2013 15:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat