Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapenada dwukolorowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwki zielone 1 szkl.
oliwki czarne 1 szkl.
pomidory suszone Smak do smaku
czosnek 2-3 ząbki
oliwa
anchois do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tapenada dwukolorowa

Oliwki odcedzić z zalewy i wrzucić do blendera - dolać oliwy, dodać wyciśnięty czosnek i zmiksować.
Masę doprawić pieprzem i podzielić na połowę.
Do jednej części dodać suszone pomidory i razem ponownie zmiksować.
Do drugiej części dodać fileciki anchois i zmiksować.
Obie tapenady przełożyć do osobnych słoiczków i przechowywać w lodówce.

Podawać do kanapek, tostów, pieczonych warzyw...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 09.03.2014 13:29
Super sprawdza się też jako dip do chipsów i krakersów.
safcia 15.01.2013 16:08
fajne
Vanilla
Vanilla 15.01.2013 15:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak