Tapenada

Tapenada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne Smak

    30 sztuk
  • czosnek ząbki

    1 sztuka
  • sok z limetki

    1-2 łyżeczki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwki i papryczkę szatkujemy bardzo drobno lub miksujemy w blenderze. dodajemy sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i chili, dolewamy olej i całość mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z kromkami bagietki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 18.04.2015 14:59
ciekawa pasta do pieczywa
Alex_M 18.04.2015 14:27
dobra pasta :)
Habibi 18.04.2015 11:49
bardzo lubię tradycyjną tapenadę do tostów i robię ją z różnymi dodatkami
Maridka19 18.04.2015 08:08
Ciekawy przepis na przekąskę :)
Motorek 18.04.2015 07:47
fajna przekąska
Mniam 18.04.2015 07:07
Bardzo lubię czarne oliwki, więc taki dodatek do pieczywa na pewno by mi smakował.
Adamorek 17.04.2015 23:53
nie znam tego
caralajna 17.04.2015 21:33
smaczna pasta, uwielbiam oliwi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat