Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapenada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwki czarne Smak 30 sztuk
czosnek ząbki 1 sztuka
sok z limetki 1-2 łyżeczki
papryczka chili 1 sztuka
olej rzepakowy 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tapenada

Oliwki i papryczkę szatkujemy bardzo drobno lub miksujemy w blenderze. dodajemy sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem i chili, dolewamy olej i całość mieszamy. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Podajemy z kromkami bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 18.04.2015 14:59
ciekawa pasta do pieczywa
Alex_M 18.04.2015 14:27
dobra pasta :)
Habibi 18.04.2015 11:49
bardzo lubię tradycyjną tapenadę do tostów i robię ją z różnymi dodatkami
Maridka19 18.04.2015 08:08
Ciekawy przepis na przekąskę :)
Motorek 18.04.2015 07:47
fajna przekąska
Mniam 18.04.2015 07:07
Bardzo lubię czarne oliwki, więc taki dodatek do pieczywa na pewno by mi smakował.
Adamorek 17.04.2015 23:53
nie znam tego
caralajna 17.04.2015 21:33
smaczna pasta, uwielbiam oliwi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak