Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tapenada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarne oliwki bez pestek 1 szklanka
czosnek 1 duży ząbek
pieprz
bazylia 5-7 listków

Przepis i sposób przygotowania na: tapenada

Kroki postępowania

1
oliwki odsączyć z zalewy, czosnek obrać i pokroić na mniejsze części, przełożyć wszystko do miseczki, dodać listki bazyli i pieprz
Krok 1 - tapenada foto
2
zmiksuj wszystko na jednolitą masę dodając powoli oliwę, oliwy dolej tyle aby otrzymać konsystencję pasty
Krok 2 - tapenada foto
3
podawaj do grzanek
Krok 3 - tapenada foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 30.06.2014 18:06
z tostami ekstra
ONY_za_kare 21.08.2013 11:29
słyszałem, że dobre. muszę w końcu też zrobić!
votus 11.08.2013 14:03
palce lizać! :)
Habibi 11.08.2013 13:31
uwielbiam tapenadę, najczęściej też dodaję fileciki anchois, ale kiedy ich nie mam, to kombinuję z innymi składnikami :) bardzo lubię na tostach lub świeżej bagietce :)
Zdzisław 11.08.2013 13:27
dobre do grzanek, to prawda
idealme 11.08.2013 12:48
ja jeszcze dodaje anchois, ale i tak uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak