tapenada

tapenada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki bez pestek

    1 szklanka
  • czosnek

    1 duży ząbek
  • pieprz

  • bazylia

    5-7 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - tapenada foto
oliwki odsączyć z zalewy, czosnek obrać i pokroić na mniejsze części, przełożyć wszystko do miseczki, dodać listki bazyli i pieprz
Krok 2 - tapenada foto
zmiksuj wszystko na jednolitą masę dodając powoli oliwę, oliwy dolej tyle aby otrzymać konsystencję pasty
Krok 3 - tapenada foto
podawaj do grzanek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 30.06.2014 18:06
z tostami ekstra
ONY_za_kare 21.08.2013 11:29
słyszałem, że dobre. muszę w końcu też zrobić!
votus 11.08.2013 14:03
palce lizać! :)
Habibi 11.08.2013 13:31
uwielbiam tapenadę, najczęściej też dodaję fileciki anchois, ale kiedy ich nie mam, to kombinuję z innymi składnikami :) bardzo lubię na tostach lub świeżej bagietce :)
Zdzisław 11.08.2013 13:27
dobre do grzanek, to prawda
idealme 11.08.2013 12:48
ja jeszcze dodaje anchois, ale i tak uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat