Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tapas z tuńczykiem i papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieczywo czosnkowe

kromki bułki 10 szt
czosnek ząbki 3 szt
masło 1/2 kostki
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Sos tapas

papryka czerwona 1/2 szt
pomidor 1 szt
oliwki zielone Smak 2 łyżki
tuńczyk w sosie własnym 150 g
Natka pietruszki suszona Prymat 2 łyżeczki
ząbki czosnku 1 szt
sól i pieprz do smaku
musztarda 1 łyżeczka
czubrica czerwona do smaku
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tapas z tuńczykiem i papryką

Kroki postępowania

1
Tuńczyk odsączyć dodać majonez i przyprawy.
Krok 1 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
2
Zmiksować i dodać zmiażdżony czosnek i obrany ze skórki pomidor.
Krok 2 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
3
Paprykę i oliwki bardzo drobno pokroić - dodać do pasty
Krok 3 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
4
Dosypać natkę pietruszki - wymieszać
Krok 4 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
5
Do masła dodać zmiażdżony czosnek, tymianek i kucharka. Wszystko wymieszać na jednolitą masę
Krok 5 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
6
Posmarować kromki bułki. Zapiec w piekarniku tak by masło się roztopiło.
Krok 6 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto
7
Ciepłe bułki smarować sosem. Posypać czerwoną czubricą
Krok 7 - Tapas z tuńczykiem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.12.2016 11:59
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak